5 Redenen waarom het  interessant is nu een bedrijfsmanagement software (ERP) te  implementeren
11 January, 2021 by
EBS Belgium, Max Vandeputte

5 Redenen waarom het interessant is nu een bedrijfsmanagement software (ERP) te implementeren

Een wereldwijde gezondheidscrisis, de recessie of de macro-economische onrust - wat het ook is dat uw organisatie op dit moment het meest beïnvloedt, het creëert een sfeer van onzekerheid waarbij zo goed als elke ondernemer en manager mee te maken heeft.

Al realiseer je het nu misschien niet, er zijn altijd mogelijkheden om het beste uit een situatie te halen. Het opnieuw formuleren van je perceptie is de eerste stap in het ontdekken van nieuwe opportuniteiten. Een recessie kan als crisis beschouwd worden, maar het kan tegelijk ook een kans zijn om te resetten, opnieuw te investeren in bepaalde entiteiten of processen die mogelijks verwaarloosd zijn. Bedenk nieuwe manieren waarop je sterker uit deze crisis kunt komen en hoe jouw organisatie in de toekomst kan bloeien als geen ander. Perceptie is de sleutel.

Veel bedrijven hebben zich wellicht gerealiseerd dat zij het updaten van hun IT-infrastructuur, verbeteren van processen en de implementatie van moderne software hebben verwaarloosd. 

Het is belangrijk om niet alleen jouw bestaande bedrijfsmanagement software systeem te controleren, maar ook om een kijkje te nemen naar een betere up-to-date oplossing. Zodus, heb ik voor jou vandaag 5 redenen verzameld waarom het nu tijd is dit te doen: 

1. Laat mensen hun volledige potentieel benutten

Voor mij is dit persoonlijk de belangrijkste reden van alle 5, vandaar komt deze reden ook als eerste. 

Het is vanzelfsprekend  dat een organisatie een groep van mensen is die samen streven naar één doel. Zodus, is het reuze belangrijk om ervoor te zorgen dat deze mensen de kans krijgen hun volledige potentieel te benutten en te laten doen wat ze graag doen. De dag van vandaag zijn er veel bedrijven waarbij hun mensen te veel tijd besteden aan taken die monotoon, tijdrovend en weinig efficiënt zijn. Dankzij automatisatie & digitalisatie van deze taken en te stroomlijnen van jouw processen krijg je de kans om jouw mensen hun volledige potentieel te laten benutten en dus je organisatie te laten groeien. 

Kijk daarom eens binnen je organisatie, hoor eens bij je mensen welke taken ze niet graag doen, tijdrovend zijn of hen weerhoud te doen waar ze goed in zijn. Al snel zal je zien dat je het volledige potentieel van je organisatie nog niet hebt bereikt! 

2. Verbeteren van Teamwork

Je medewerkers werken als een team. Je team is een team geworden. Je moest op elkaar vertrouwen en steunen en dat deed je. Er zijn nieuwe sterktes gevonden en empathie is niet langer een term, maar gevuld met leven waardoor je team samen kan groeien. 

Zorg er dan ook voor dat jij en je mensen de tools hebben om op een efficiënte en leuke manier samen te werken.Creativiteit hield niet op. Veranderde tijden moeten beantwoord worden met veranderde oplossingen. Alles was anders; de manier waarop je kon werken, je zakenpartners en klanten kon bereiken, de tijd voor oplossingen te zoeken voor je klanten, maar ook het werken met je eigen mensen  nam een andere wending.  Werken op afstand, videobellen en flexibele werktijden zijn grotere onderwerpen geworden dan voorheen. Elk van deze oplossingen bracht ook zijn eigen moeilijkheden met zich mee, maar ook dit was ook een enorme verrijking voor jouw organisatie. Omarm de verandering, de geleerde lessen en zorg ervoor dat je organisatie hier sterker uitkomt door het mogelijk maken van een vlotte samenwerking en communicatie.

3. Verhogen van productiviteit

Het potentieel is er al. Je organisatie heeft een geweldige en innovatieve oplossing en biedt de beste service, maar toch kan je het gevoel hebben dat je vastzit. Dit is voornamelijk doordat je processen niet soepel verlopen, maar dit kan zo veranderen, met de juiste aanpak! 

Kijk uitvoerig en identificeer de pijnpunten in je processen waarop je verbetering nodig hebt. De implementatie van bedrijfsmanagement software in jouw organisatie is de kans om jouw bedrijfsprocessen efficiënter dan ooit te maken!

4. Voldoe beter aan de verwachtingen van je klant

Wees een betrouwbare partner. Niet alleen jouw bedrijf is veranderd, maar ook dat van je klanten. Bewijs hen dat kiezen voor jou, nog altijd de beste keuze is. Bied je nieuwe strategieën aan om de veranderde situatie te beheren, pas je aan de veranderde strategieën van je klant. Transparantie is enorm cruciaal: laat jouw klanten je grenzen en verworven kansen kennen. Laat je klanten vooral weten hoe ze van jouw expertise kunnen profiteren.

Communicatie is de sleutel. Er zijn ondenkbaar veel manieren waarop klanten bedrijven kunnen bereiken, maar niet zijn ze allemaal passend voor jouw bedrijf.

In onzekere tijden is het uiterst belangrijk om beschikbaar te zijn voor je klanten zodat ze je gemakkelijk contacteerbaar bent. 

Jouw klanten hebben mogelijks vragen en problemen die je kunt oplossen. Zorg ervoor dat de communicatie van je bedrijf bij jouw klant past, bij de situatie en je bedrijf. Mogel ijks zijn er nieuwe kanalen of tools om te ontdekken.

5. Centralisatie van gegevens

Je staat bekend om je goede werk, ga zo door! In de grote concurrentie op de markt is niet enkel kwaliteit een cruciaal gegeven, maar ook snelheid.  Een groeiend bedrijf betekent uiteraard ook een groeiende database en een groeiend aantal taken. Dit brengt de uitdaging met zich mee om gegevens zo efficiënt mogelijk te beheren.

Een bedrijfsmanagement software geeft jou precies dit overzicht en maakt een snelle verwerking mogelijk voor jou. Creëer korte paden voor je datastroom en versnel je bedrijfsprocessen.

Telkens wanneer een bestelling binnenkomt, moet je jouw gegevens controleren en komen vele vragen naar boven: is deze klant al van jou of is hij nieuw? Heb je nu al de dienst of het product dat hij wil kopen? Heb je het op voorraad? Wanneer kun je de bestelde service (zo snel mogelijk) verlenen? Hoe zit het met jouw leverancier? De lijst met vragen die je moet beantwoorden, is oneindig lang. Het doorzoeken van verschillende databases en programma's is tijdrovend en arbeidsintensief. Gecentraliseerde gegevens zijn daarom meer dan de moeite waard: Alles wat je nodig hebt is goed gestructureerd en met een klik bij de hand! 

Heb je interesse om ook het potentieel van jouw organisatie volledig te benutten en te investeren in de toekomst van jouw organisatie?

Druk dan op de knop hieronder !


The Odoo Roadshow in Antwerpen with OBS!
Meet our belgian office at the Odoo Roadshow 2023 in Belgium!